Stichting Bondeko - Nieuwsbrief
 
Stichting Bondeko
  Nieuwsbrief 1 - 2015
mei 2015
 
Nieuwe vrijwilligers in Congo
februari 2015

Onze projectleider in Congo, André Babusia, heeft sinds 1 februari jl. twee nieuwe vrijwilligers aan Bondeko verbonden die hem  ondersteunen bij zijn werk.

Francois Bosuki
François woont in Yasamola aan de Congo rivier. Hij is getrouwd met Marie-Claire Batati Basea en vader van zeven kinderen. Hij heeft zelf drie jaar middelbare school als opleiding. Hij is stoelenmaker van beroep en daarnaast is hij jager, boer en visser (voor eigen levensonderhoud). Voor Bondeko gaat hij transport van en naar Kisangani verzorgen en daarnaast gaat hij zo nodig spullen en eten kopen voor de kinderen van de kleuterschool (maternel)  in Mombongo. François krijgt voor zijn werk voor Bondeko een vrijwilligersvergoeding van 200 US dollars per jaar. Hij gaat deze gebruiken voor zijn dochter die hiervan naar de middelbare school kan.

Hilaire Batanga
Hilaire woont in Mombongo. De plaats waar Bondeko de kleuterschool (maternel) steunt. Hij is getrouwd met Veronique Isoya en vader van vijf kinderen. Hij is leraar van de middelbare school en heeft ook een pedagogische s opleiding. Hij is voorzitter van het comité van ouders van de Katholieke primaire school in Mombongo. Voor Bondeko is hij de contactpersoon voor de kleuterschool. Hij gaat de leraren ondersteunen in de dialoog met de overheid en toezien op het betalen van de salarissen aan de leraren. Maar ook helpen bij het voorbereiden van de lessen en ouders mobiliseren om mee te helpen bij de school, bijvoorbeeld door het terrein schoon te houden. Ook hij krijgt per jaar een vrijwilligersvergoeding van 200 US dollars. Hij gaat deze gebruiken om belangrijke gebruiksgoederen voor zijn familie te kopen.
 Donatie voor moeders in Congo
januari 2015

Stichting Fair Chances kan o.a. door de verkoop van het kookboek Mama Kookt weer een mooi bedrag overmaken aan Bondeko: voor de moeders in Congo, namelijk 2880 euro!

Stichting Fair Chances steunt zeven organisaties die zich inzetten voor moeders wereldwijd. In januari 2015 maakten ze bekend dat ze 20.000 euro in totaal kunnen schenken aan de zeven organsiaties, waaronder Bondeko. Ook interesse in dat mooie kookboek Mama Kookt 

http://www.fairchances.nl/
 Begroting 2015
februari 2015

André Babusia heeft in februari een begroting gemaakt voor de kosten die hij denkt te gaan maken voor de kleuterschool in Mombongo (schooljaar 2014-2015). We hebben februari jl via Western Union 3.145 USD aan André overgemaakt. André heeft Hilaire Batanga geinformeerd en die is het achterstallige salaris bij André in Kisangani gaan ophalen. Hilaire heeft gelukkig er voor gezorgd dat de leraressen hun salaris hebben ontvangen.
lees verder
 www.bondeko.nl
Nieuwsoverzicht
Blog: Leven in oerwoud Congo
Afmelden nieuwsbrief
  Doe een donatie
Zet een actie op
© 2011 - Stichting Bondeko
Contact opnemen
Privacy & Disclaimer
Voorwaarden