• British flag
  • Drapeau Français

Actie op B.C. Schöndeln

Werk aan gereedschap voor Bondamba

Maart 2006

In februari kwam via Colette Brouns, een nicht van Henriëtte, het bericht dat het Bisschoppelijk College Schöndeln in Roermond voor de vastenactie nog op zoek was naar een ‘goed doel’. Colette had direct gedacht aan Bondeko! In februari had Henriëtte een bijeenkomst met het schoolparlement van Schöndeln en dat resulteerde inderdaad in een ‘go’ voor de actie op 30 en 31 maart 2006. Op 15 maart gaf Henriëtte een presentatie aan alle leerlingen van de onderbouw over Bondamba en het project aldaar: ‘Werken aan gereedschap voor Bondamba’. 

Onder leiding van het schoolparlement (allemaal leerlingen en een docent) werden de leerlingen in de tussentijd warm gemaakt voor de acties die geld bijeen moesten brengen. De activiteiten waren breed opgezet: een showprogramma met sketches en liedjes, een modeshow, een docent die zijn lange staart liet afknippen en een nachtelijke wandeltocht van meer dan 50 km zijn maar enkele voorbeelden. De activiteiten coördinator en de begeleider van het schoolparlement hebben bergen werk verzet en, niet te vergeten, vele, vele leerlingen.

Op 31 maart zijn Jan en Hetty de hele dag te gast geweest op Schöndeln. Terwijl Jan sprak met betrokken leerlingen en docenten werd Hetty ingezet bij de activiteiten.  Het was hartverwarmend om te zien hoe enthousiast de leerlingen waren, hoe hard ze werkten, hoe fanatiek ze geld inzamelden, hoe correct, volwassen en degelijk ze zaken op poten zetten.

Iets doen voor een ander, het is hier bewezen, kan jezelf een kick geven. Het heeft hier niets te maken met betuttelen of iemand zielig vinden. Je kunt er zelf veel plezier aan beleven en er zeker iets van opsteken.

Aan het einde van deze lange, vermoeiende en heel inspirerende dag werd het bedrag bekend gemaakt dat de leerlingen gezamenlijk hebben opgehaald

Na een dankwoord van Jan, draaiden de organisatoren één voor één een blaadje om, waardoor het bedrag van 15.000, - Euro zichtbaar werd.  Dit overtrof al onze verwachtingen en hier en daar werd een traantje weggepinkt.

Schöndeln bedankt! 

Met dit geld kunnen we materiaal aanschaffen voor het schoollokaal in Bondamba. Wellicht kunnen we ook iets verzinnen waardoor het contact met André Babusia makkelijker tot stand kan komen.  Het is voor de Stichting een enorme opsteker om zo snel al een dergelijk groot bedrag ter beschikking te hebben. Hebt u nog ideeën die ons zouden kunnen steunen? Laat het ons weten: info@bondeko.nl