• British flag
  • Drapeau Français

Kindergarten

AlbabetiseringEen groep vrouwen in Mombongo, een plaats met ruim 20.000 inwoners aan de Congorivier, wilde graag een kindergarten starten. De vrouwen willen meer ruimte voor hun eigen ontwikkeling (alfabetisering, handel) en de kinderen een goede basis bieden voor de basisschool. De oudere kinderen hoeven tijdens de schooltijd niet meer op de kleintjes te passen. De kindergarten moet er toe leiden dat meer kinderen de basisschool (blijven) bezoeken.

Met hulp van Bondeko is in september 2010 een officiële openbare school gestart voor kinderen van 3-6 jaar oud: Ecole Maternelle Bondeko. De school wordt gerund door twee Comités van ouders. Twee ervaren en enthousiaste leraressen geven aan twee groepen kinderen iedere morgen les. De vraag is veel groter dan men aankan.

Met financiële hulp van Bondeko wordt een schoolgebouw gebouwd met in totaal drie klaslokalen, een kantoor en toiletten. De bouw vindt in drie fases plaats (2010-2013) en in totaal gaat het om een investering van $35.000,-. Het eerste klaslokaal is klaar en groep 2 maakt inmiddels gebruik van dit lokaal. Groep 1 is nog tijdelijk in het kerkgebouw van Mombongo gehuisvest. 

Gerealiseerd

  • Groep 1 gestart van Ecole Maternelle Bondeko (september 2010)
  • Groep 2 gestart (september 2011)
  • Fase 1 bouw klaar: 1 klaslokaal, kantoortje (oktober 2011)