Foto’s en video’s

Foto’s

Video’s

Filmmaker Marijn Poels reisde in 2009 opdracht van Stichting Omroep Limburg mee met de voorzitter Henriëtte Kikken en legde het verhaal van André Babusia en deze bijzondere expeditie op avontuurlijke, boeiende, ontroerende en indringende wijze vast in deze 26 minuten durende Documentaire.

In 2016 gaat filmmaker Marijn Poels, zeven jaar na de eerste documentaire, weer op bezoek bij Henriette Kikken. Ze blikken samen terug op hun reis in 2009. Hoe gaat het nu met Stichting Bondeko? Hoe is het met André Babusia en welke resultaten zijn inmiddels gerealiseerd?

In december 2022 maakten in Nederland tieners filmpjes over hun leven hier. We lieten deze aan tieners in Congo zien. Ook zij vertelden over hun schooltijd en toekomstplannen. Zo zorgen we voor een virtuele ontmoeting tussen mensen in verschillende werelden, maar met vele overeenkomsten.

In januari 2023 hadden Henriette en Okke een bijeenkomst met de leden van landbouwcoöperatie Bondeko. Deze vond plaats bij Madula, ruim 20 kilometen van Kisangani. De belangrijkste vraag was, waarom ben jij lid van de landbouwcoöperatie?

Bij de landbouwcoöperatie Bondeko wordt zoals op veel plekken in Congo maniok verbouwd. Stichting Bondeko ‘ontmoeting met Congo’ heeft de coöperatie financieel ondersteund bij het kopen van een maniokmolen. Maniokmeel levert op de markt namelijk veel meer op dan gedroogde maniok. Deze film geeft een beeld van hoe in Congo maniok wordt verbouwd en de toegevoegde waarde van de maniokmolen. Het succesvol operationeel maken van de molen markeert een significante vooruitgang voor CAP Bondeko, symbolisch voor innovatie en ontwikkeling binnen de gemeenschap.

In december 2015 reisden Okke en Henriëtte vanuit Kisangani naar Bas-Uele. Deels met een terreinwagen en autobus; deels ging Henriëtte op de mountainbike. Van dorp naar dorp. Een geweldig avontuur met een grote impact.

In december 2018 waren Okke en Henriëtte te gast op de landbouwcoöperatie CAP Bondeko bij het dorp Madula. Ze maakten een portret van Jerome, een van de leden van CAP Bondeko.

In 2010 reisden Okke en Henriëtte voor Bondeko door het oerwoud in de Mombesa. In het dorp Melanga maakten ze deze bijzondere opnames.

In 2008 maakt Henriëtte opnames van de Wagenia tribe die op een spectaculaire manier vis vangt in de Congo rivier.