Waarom

Ozali malamu?

Hoe gaat het met je?

Betrokkenheid

Wij ondersteunen op vraag van de bevolking. Zij spelen met hun dromen de hoofdrol. Zij komen eerst zelf in actie. Zij nemen het initiatief en mobiliseren anderen in hun gemeenschap. Ze maken hun eigen keuzes. Daarna helpen wij, waar nodig. Wat wij doen is voor iedereen en we gaan zorgzaam en respectvol om met elke cultuur. Betrokkenheid is de basis van duurzame ontwikkeling.

Kracht

We geloven in de kracht van de mannen, vrouwen en kinderen. Ze kunnen samen als gemeenschap heel veel. Dat bewijzen ze, keer op keer. Wij zijn van betekenis, ook al is het een druppel op een gloeiende plaat. Elke druppel is er één.

Leren van elkaar

Wij brengen ontmoetingen tot stand tussen het leven van de mensen in Congo en ons leven in Nederland. Ook daarom gaan we er regelmatig naar toe. Wij leren van hun cultuur en gemeenschapszin. Zij leren van ons. Het leven daar en hier wordt rijker. 

Doel

We zijn sinds 2006 actief in de maatschappelijk ontwikkeling door welzijn, onderwijs en gezondheidszorg in Oost-Congo, in de omgeving van Kisangani. Bondeko is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling-stichting die niet beoogt om winst te maken. Wij werken kleinschalig en lokaal. Wij ondersteunen initiatieven van de bevolking, met energie, kennis en met financiële middelen. Wat wij doen is voor iedereen en we gaan zorgzaam en respectvol om met elke cultuur. We zorgen dat zo veel mogelijk van ons te besteden geld rechtstreeks ten goede komt aan de bevolking.